Andrey Rublev dendert door

Andrey Rublev dendert door. Hij won vanmiddag zijn vijfde toernooi van het seizoen en zijn tweede op rij. Met die vijf toernooizeges is de Rus recordhouder dit kalenderjaar. Het wordt tijd voor een volgende stap in zijn weg omhoog.

Eén keer speelde Rublev in zijn carrière tegen een speler uit de huidige top-2. Dat was in 2017, in de kwartfinale van de US Open tegen Rafael Nadal. Tennisliefhebbers weten dat nog wel. Rublev ging er keihard vanaf, met 6-1, 6-2, 6-2. Maar inmiddels is Rublev een andere, oudere en meer ervaren speler. Toch kwam hij ook dit jaar niet verder dan de kwartfinales op de US Open en op Roland Garros. Dat is niet slecht, eigenlijk best goed, maar nog geen wereldprestatie.

Volgende week is het Masters toernooi van Parijs. Rublev zit daar in het kwart van Alexander Zverev en kan in de halve finale Nadal treffen. We kijken erg naar die wedstrijd uit. Als die er komt, want Parijs zit wellicht wat te te kort op Rublevs laatste twee toernooien om daar optimaal te kunnen presteren. Een wedstrijd tegen Djokovic en een tweede confrontatie met Nadal komen hopelijk wel bij de World Tour Finals half november.

Dan willen we graag zien wat Rublev echt waard is. Vooruitlopend daarop doet de sloper uit Moskou wat hij kan: toernooien winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s