Alexander Zverev: roerige tijden

Het zijn roerige tijden voor Alexander Zverev. Zowel in positieve als in negatieve zin. Positief is zijn overwinning van vandaag op Rafael Nadal. Negatief zijn de geruchten over zijn privéleven. Om met dat laatste te beginnen: een voormalige vriendin van Zverev is zwanger van hem en wil het kind zonder hem opvoeden. Dat is niet bepaald een prettige situatie voor een 23-jarige. Daar komt bij dat een andere ex-vriendin de Duitser beschuldigt van fysiek geweld tegen haar. Dat doet ze vrij gedetailleerd, wat de geloofwaardigheid van de beschuldigingen vergroot.

En eerder kwam Zverev in opspraak door in coronatijd te feesten zonder mondkapje op en door zijn tennisoptreden op Roland Garros met verkoudheids- en coronaverschijnselen. Het is geen opsomming om vrolijk van te worden. Her en der wordt geroepen dat de ATP vanwege de beschuldigingen van mishandeling zou moeten optreden tegen Zverev. Dat doet de ATP vooralsnog niet. Tennisjournalist Jon Wertheim vroeg een bestuurder van de basketbalbond NBA wat de NBA zou hebben gedaan als Zverev een basketballer was geweest. Het antwoord was dat hij dan geschorst zou zijn.

In het ATP Rulebook staat dat tennissers die aangeklaagd worden voor (onder andere) een geweldsmisdrijf geschorst worden door de ATP gedurende een onderzoek naar dat misdrijf of lopende een rechtszaak daarover. Maar daar wringt de schoen: de ex-vriendin van Zverev heeft namelijk geen aangifte gedaan, maar zegt dat ze vooral haar verhaal wil vertellen.

Begrijpelijkerwijs is een verhaal voor de ATP geen reden om een speler te schorsen. Maar ook zonder een aangifte loopt het privéleven van Zverev even niet zo lekker -eufemistisch gezegd. Ondertussen presteert Zverev op de tennisbaan uitstekend! Hij won de twee toernooien in Keulen en staat in de finale van het Masters toernooi van Parijs. Wat vooral opvalt aan zijn spel is zijn service. Die was in de afgelopen maanden om te huilen zo slecht, maar is inmiddels weer een ijzersterk wapen.

Wat er zich wel of niet heeft afgespeeld tussen Zverev en zijn ex-vriendin weten we uiteraard niet. Wat we wel zien, is dat het knap is dat Zverev in extreem moeilijke tijden zijn beste tennis laat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s