Een kennismaking met Jonas Forejtek

In de week voorafgaand aan de World Tour Finals is het vrij rustig op de Tour. We hebben alleen het ATP-toernooi van Sofia, waar de enige top-20 speler (Denis Shapovalov) al is uitgeschakeld. Toch doet daar een interessante speler mee. Een jonge Tsjech. We hebben het over Jonas Forejtek.

Over hem is nog erg weinig bekend, behalve een paar feiten die relevant zijn. Forejtek is 19 jaar, de voormalig nummer 1 bij de junioren en vorig jaar winnaar van de US Open bij de jeugd. Op dit moment is hij de nummer 399 van de wereld. In Sofia debuteert hij op de ATP Tour, met in zijn bagage in totaal 10 deelnames aan Challenger toernooien. En dat debuut maakte hij eergisteren met een knal, door in de eerste ronde te winnen van Marin Cilic. Ter vergelijking: Jannik Sinner is 5 maanden jonger dan Forejtek, maar al wel de nummer 44 van de wereld. En toen Felix Auger-Aliassime 19 jaar en een paar maanden oud was, stond hij al op plek 21 van de wereldranglijst.

Daarmee willen we de progressie en de mogelijkheden van Forejtek zeker niet bagatelliseren. Iedere jonge speler maakt immers zijn eigen ontwikkeling door, in zijn eigen tempo. Feit is dat zijn prestaties in het jeugdcircuit en zijn debuut op de Tour een basis vormen waar Forejtek mee verder kan. Die basis biedt natuurlijk geen garantie op toekomstig succes, maar is wel een vertrekpunt met kansen.

Vandaag speelt Forejtek tegen Richard Gasquet, in de tweede partij na 18.00 uur. Te zien op FoxSports. Bij winst is zijn volgende tegenstander mogelijk Felix AA. We gaan hem goed bekijken vanavond: Jonas Forejtek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s