De kroonprins: Dominic Thiem

Wat een heerlijke wedstrijd: Dominic Thiem verslaat Rafael Nadal. De winst van Thiem is voor ons de bevestiging dat hij de ware kroonprins van het mannentennis is. Maar eerst terug naar gisteravond.

Alexander Zverev verloor kansloos van Daniil Medvedev. Dat kan gebeuren. En ook de futloosheid die over Zverev hing kan gebeuren, na succesvolle toernooien in Keulen en Parijs. Het is vooral het gedrag van Zverev buiten de baan dat ons verbaast. Zoals bekend beschuldigt zijn ex-vriendin hem van fysiek geweld tegen haar, ten tijde van hun relatie. Een vreemd verhaal, aangezien ze beschuldigingen uit van strafbare feiten, zonder daarvan aangifte te doen. Maar het gaat ons om Zverev.

Hij las tijdens een persconferentie voorafgaand aan de World Tour Finals sullig een verklaring voor van zijn telefoon. Hij zei dat de beschuldigingen niet waar zijn, dat hij niet zo is opgevoed en dat het jammer is dat dit een schaduw werpt op het tennis -woorden van dergelijke strekking. Wat ons betreft is dit een slappe reactie, die de zaak onnodig levend houdt. En dat is slecht voor vooral Zverev zelf. Als hij zich inderdaad niet schuldig heeft gemaakt aan fysiek geweld, is het onbegrijpelijk dat hij geen aangifte doet wegens laster. Pak die zaak aan en rondt hem af! Tot zover dit onderwerp, want we praten liever over het tennis zelf.

Over Dominic Thiem. Thiem is met zijn 27 jaar van de generatie tussen enerzijds Novak Djokovic en Rafael Nadal en anderzijds Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev en Alexander Zverev in. Er was een periode dat we dachten dat een van de jongere spelers Thiem na verloop van tijd voorbij zou gaan. Maar dat denken we inmiddels niet meer. Van de achtervolgers is Thiem de meest gerijpte en volwassen speler. Dat bleek ook weer vandaag, met zijn twee tiebreak overwinningen op Nadal, na in de eerste tiebreak setpoints te hebben weggewerkt en in de tweede set matchpoints te hebben verspeeld. Thiem gaf geen krimp, bleef steeds gaan voor de winners en haalde de partij helemaal op eigen kracht binnen. Schitterend gedaan!

Thiem heeft in de afgelopen anderhalf jaar op Grand Slams, dus in best of five wedstrijden, gewonnen van zowel Rafael Nadal als Novak Djokovic. Hij versloeg ze ook allebei tijdens de World Tour Finals. En niet te vergeten heeft hij inmiddels een Grand Slam titel op zak. Dominic Thiem is de kroonprins van het tennis. Bij de volgende wisseling van de macht wordt hij de nieuwe tenniskoning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s