De Tour Finals: drie observaties

Nog even terugkomen op het seizoenslot in Londen. Winnaar Medvedev is niet de gemiddelde winnaar. Zo maar drie observaties uit de finale die dit illustreren.

1. Op setpoint tegen in de eerste set gaat Medvedev naar het net en wordt gepasseerd door een netbal. Ongelukkig moment natuurlijk. De Rus lacht breeduit, Thiem ook. Ze wisselen mogelijk nog iets uit. Geen cynisme, maar simpelweg het moment relativeren en weer verder. Zelden gezien, en ja, zo kan je dus ook topsport bedrijven.

2. Tranen, rennen naar je coach, liggen op de baan, we hebben het allemaal al meegemaakt na toernooiwinst. Begrijpelijk allemaal. Medvedev besloot na de ruzies in New York (2019) met de fans om niet meer uit zijn dak te gaan. Het resultaat zagen we. Hij wint van Thiem in Londen, slaat rustig de overgebleven bal weg en loopt naar het net voor de felicitaties. Geen uitbarstingen, niks. Sport is emotie, maar deze aanpak heeft in het emo-tijdperk ook wel wat.

3. Bij zijn speech bedankt de Rus ook nog even de lijnrechters voor hun werk. Een opmerking die elke winnaar wel maakt bij het bedankrondje. Medvedev’s uitspraak is opvallend omdat er geen lijnrechters meer zijn – de computer doet het werk. Geestige uitspraak wel op zo’n moment. Medevev is met zijn spel, gedrag en uitlatingen een maverick, maar we zijn er blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s