Hollands glorie: Wesley Koolhof

Veel Hollands Glorie kunnen we hier niet melden op MasterTennis. Maar nu is het dan zover: Koolhof verovert de dubbeltitel tijdens de ATP Finals. Niks leukers dan een dagje later de kranten te scannen: wat schrijven ze over deze grote sportprestatie?

Allereerst het AD: ‘Koolhof had tot vanmiddag geen al te best record als het gaat om dubbelspelfinales. Van de 20 won hij er slechts 5. Afgelopen zomer stond hij met Mektic in de eindstrijd van de US Open. Ze haalden niet hun beste niveau en verloren de eerste grand slam-finale samen. Maar deze week was anders. Koolhof en Mektic straalden vertrouwen uit, hun niveau was constant hoog.’

Het Parool bericht ook over de scheiding: ‘Het grootste succes van beide 31-jarige tennisser werd meteen hun afscheid. Ondanks een mondeling afspraak voor 2021 zei Mektic aan de vooravond van de ATP Finals in de O2 Arena dat hij had gekozen voor de samenwerking met zijn landgenoot Mate Pavic’. NRC blikt nog kort terug in de historie: ‘Koolhof is na Jacco Eltingh en Paul Haarhuis(1993 en 1998) en Jean-Julien Rojer (2015) de vierde Nederlandse ‘wereldkampioen’ in het dubbelspel.

De Volkskrant laat Eltingh ook aan het woord, hij constateert dat het vooral de returns waren die het verschil maakten van Koolhof en Mektic. Hij stipt ook nog even alle personele dubbelwisselingen in de top aan: ‘Dit is niet goed voor de promotie van de sport, al die nieuwe teams.’ Koolhof komt ook aan het woord en zegt in het artikel dat de samenwerking met de ‘oude’ Kubot (38) voor de korte termijn is: ‘Ik moest snel handelen en heel veel partnerkeuze had ik niet.’ Hoe dan ook, mooi dat alle kranten stilstaan bij deze prestatie. Op naar een slam-overwinning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s