Publiek, Federer en de AO 2020

Het voelt als beelden uit een ver verleden: een bomvol tennisstadion én Roger Federer op de baan. Maar het is nog maar 10 maanden geleden. De kwartfinale van de Australian Open van Federer tegen Tennys Sandgren.

Was dit één van de beste wedstrijden van het tennisjaar 2020? En welke wedstrijd was daadwerkelijk de beste? Ergens lazen we dat de route van Roger Federer naar de halve finale van de Australian Open 2020 vergelijkbaar was met de legendarische reeks van Jimmy Connors op de US Open van 1991. Die vergelijking begrijpen we wel, maar gaat toch mank. Beide spelers speelden in de aanloop naar de halve finale lange, slopende en memorabele vijfsetters. Connors tegen Patrick McEnroe en Aaron Krickstein; Federer tegen John Millman en Tennys Sandgren. En beiden verloren hun halve finales vervolgens uitgeput en kansloos in drie sets.

Maar het verschil is dat Connors zijn toernooi destijds begon als de nummer 174 van de wereld, terwijl Federer startte als een van de favorieten. Dat neemt niet weg dat de twee vijfsetters van Federer op de AO van 2020 gedenkwaardig waren. Van Millman won hij in de supertiebreak van de vijfde set, na een 8-4 achterstand in die tiebreak. Van Sandgren won hij na 7 matchpoints te hebben overleefd. Bekijk de matchpoints via bijgaand filmpje. Mooi om terug te zien is dat veel van die 7 punten beslist werden na lange, zenuwslopende rally’s. Maar was deze wedstrijd van Federer tegen Sandgren een van de beste van 2020? Of was dat wellicht toch die wedstrijd tegen John Millman?

Nee. Heroïsch waren deze partijen zeker, maar er waren in 2020 betere wedstrijden. We zijn benieuwd naar jullie keuzes voor de beste wedstrijd van 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s