De Australian Open: toch afgelasten?

Kan de Australian Open nog wel doorgaan? Natuurlijk hebben wij, net zoals alle andere tennisfans, een enorme tennishonger. De Australian Open zou daarvoor het ideale medicijn zijn.

Middels een bijna militaire operatie werd de afgelopen maanden gewerkt aan een veilig toernooi. Inclusief kwalificaties in Qatar. Geweldig allemaal. Maar inmiddels lopen de voorbereidingen toch redelijk in het honderd – of zoals we ergens lazen ‘an absolute clusterfuck’. Grootste probleem: verschillende spelers zaten op vluchten waar ook reizigers zaten die positief zijn getest op Covid. De spelers (47!) moeten naar een quarantaine-hotel en mogen 14 dagen niet trainen. Van een goede voorbereiding kan al geen sprake meer zijn.

De eerste tweets van gefrustreerde spelers zijn al gesignaleerd, andere spelers tonen meer begrip. Nu de wereld nog steeds geteisterd wordt door de pandemie en Covid meereist naar Melboure is afgelasting mogelijk toch verstandig. De getroffen spelers zijn buiten hun schuld al redelijk kansloos voor een goed resultaat, alleen dat feit is eigenlijk al voldoende. We zijn benieuwd. Maar wat denken jullie ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s