Adidas of Nike?

Amerikanen Agassi en McEnroe waren gemaakt voor Nike, ze waren luidruchtig en flamboyant. Precies die uitstraling die past bij de mentaliteit van Just do it. Lendl en Edberg pasten destijds prima bij Adidas, twee ietwat stugge en ingetogen topspelers. Adidas is daarmee – als het om tennis gaat – meer het merk van de bescheiden wereldster. En zo heeft elk merk zijn signature players (zo lang als het duurt). Fast forward naar 2021.

Nog altijd zijn Adidas en Nike grote merken in tennisland. Zo zit Rafa al jaren bij Nike (passend) en stond Federer ook lang onder contract bij het Amerikaanse sportmerk. Inmiddels is hij overgestapt naar Uniqlo. Dat Japanse budgetmodemerk is nou niet echt een gerenommeerd sportmerk met een duidelijk profiel. Maar het geld maakt ongetwijfeld veel goed.

Vandaag lazen we dat de jonge Canadees (pas 20!) Félix Auger-Aliassime is overgestapt van Nike naar Adidas. Eigenlijk wel een passende overstap, vinden we. Merk en speler sluiten op elkaar aan. De Canadees is een ingetogen allrounder die op het punt staat om door te breken naar de top-10. Sportief, bescheiden, vriendelijk en gedreven.

Hij verwoordt zijn overstap als volgt: “It’s so important to me that I work with people who share my philosophy for both the game, and commitment to our communities, especially the grassroots sporting family.” Landgenoot Shapovalov blijft ondertussen bij Nike – en dat is dan weer een speler die gemaakt is voor het swooshmerk. Een extraverte shotmaker! Hoe dan ook, commercials zoals die van Nike uit 1989 maken ze niet meer. Jammer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s