19-20-20

Novak Djokovic wint Roland Garros. Het is alweer zijn tweede Grand Slam overwinning dit jaar en zijn 19e in totaal. Een toernooioverwinning met twee finales.

De eerste van die twee was natuurlijk de halve finale tegen Rafael Nadal. We dachten voorafgaand aan de echte finale nooit dat die wedstrijd Djokovic fysiek en mentaal gesloopt zou hebben. En dat bleek ook niet het geval.

Hoewel Djokovic aan het einde van de tweede set tegen Stefanos Tsitsipas enige gelatenheid leek te tonen, hadden we niet de indruk dat hij uitgeblust en verslagen was. Van Tsitsipas hadden we dat op een gegeven moment wel, helaas. Ondanks een wat bibberige eerste game, begon hij aan de finale met zijn bekende energieke en aanvallende tennis. Als het niet Djokovic was geweest aan de andere kant van het net, hadden we zijn zege na winst van de tweede set al geteld.

Maar zoals we vaker zien bij Djokovic, is gelatenheid bij hem maar schijn. Altijd staat hij weer op om te vechten en -meestal- om alsnog te winnen. Tsitsipas daarentegen kon het niveau van het begin van de wedstrijd niet meer oppakken nadat zijn service in set drie was gebroken. Je voelde dat hij vanaf dat moment een verloren wedstrijd speelde.

De druiven zullen zuur zijn voor Tsitsipas. Hij zal afscheid nemen van Parijs met het gevoel dat een overwinning erin had gezeten. Maar zijn tijd komt nog wel. Hulde aan Novak Djokovic. Voor zijn veerkracht, onverzettelijkheid en winnaarsmentaliteit. De eerste man in de Open Era die alle Grand Slam toernooien minimaal twee keer heeft gewonnen. De weg naar records wordt vervolgd.

De tussenstand is nu 19-20-20. Het volgende hoofdstuk van die strijd wordt over twee weken geschreven op Wimbledon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s