Een verrassende halvefinalist

Nu Wimbledon nog maar gevorderd is tot de derde ronde valt het nog niet zo op. Maar een feit is dat we een verrassende halve finalist gaan krijgen.

Het kwart van het schema waarin Stefanos Tsitsipas zat, ligt inmiddels helemaal open. Daaruit komt een halve finalist uit de groep Karen Khachanov, Dan Evans, Sebastian Korda, Denis Shapovalov, Andy Murray, Dominik Koepfer en Roberto Bautista Agut. Na vandaag zijn daar nog vier spelers van over.

Geen van deze spelers was vooraf een outsider voor de titel. Laat staan favoriet. Maar allemaal hebben ze een gouden kans op een halve finale. Wordt het Shapovalov, die tot Wimbledon in zijn hele carrière nog maar zeven partijen op gras heeft gewonnen? Of de degelijke Bautista, die ooit eerder op Wimbledon in de halve finale stond? Of stunt Murray op zijn oude dag? Het kan allemaal.

Hoe dan ook is de lachende derde Novak Djokovic. Die heeft een makkelijke loting, met vanmiddag weer een niemendalletje, nu tegen Denis Kudla. Zijn grootste horde op weg naar de finale lijkt Andrey Rublev, in de kwartfinale. De onderste helft is sterker bezet, met hooggeplaatste spelers, outsiders en spelers die op een dag voor een verrassing kunnen zorgen. Tot die laatste categorie rekenen we Nick Kyrgios, Alexander Bublik en Taylor Fritz.

Over Roger Federer hebben we het nog niet echt gehad, behalve kort voorafgaand aan Wimbledon, toen we schreven dat we hem weinig kans gaven. Over die kansen zijn we nu iets positiever. Federer lijkt bezig om zich in vorm te spelen. Zijn volgende tegenstander is Cameron Norrie. Een man die bezig is aan een topseizoen, met al drie finaleplaatsen, waaronder op gras in Londen. Dat lijkt ons een 50/50-wedstrijd. Mocht Federer die winnen, zonder al teveel energieverlies, dan wordt hij alsnog een serieuze outsider. Daniil Medvedev speelt zijn derde ronde tegen Marin Cilic. Via die wedstrijd kan de Rus bevestigen dat hij een favoriet is voor de titel. Overigens, wint hij Wimbledon, dan is Medvedev de nieuwe nummer 1 van de wereld.

Vooral de onderste helft van het schema belooft vanaf morgen veel moois!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s