De mooiste dag in tennis

De mooiste dag in tennis. Zo wordt Manic Monday ook wel genoemd. Het is de tweede maandag op Wimbledon, waarop bij zowel de mannen als de vrouwen 8 vierde ronde wedstrijden worden gespeeld. Dus 16 singelpartijen in totaal.

Morgen is de laatste Manic Monday in de geschiedenis van Wimbledon. Zoals vandaag de laatste Middle Sunday was waarop niet wordt getennist. Vanaf het begin van Wimbledon in 1877 tot en met 1980 werd zelfs helemaal niet op zondag gespeeld. Dus ook niet op de tweede zondag. In die jaren vond de finale plaats op zaterdag. In 1981 werd de finale voor het eerst gespeeld op zondag, vanwege de slechte weersomstandigheden eerder in die week. Pas vanaf 1982 wordt de finale van Wimbledon op de tweede zondag gepland. De eerste zondag van het toernooi is altijd een tennisloze dag gebleven, op vier uitzonderingen na -eveneens vanwege de weersomstandigheden. Dat maakte de tweede maandag tot een boordevolle tennisdag, Manic Monday dus.

Het is leuk natuurlijk, al die topwedstrijden op één dag. Maar het is teveel van het goede, want de partijen zijn onmogelijk allemaal te bekijken. In de praktijk betekent Manic Monday dus dat we een paar wedstrijden helemaal kunnen zien en dat we van de andere slechts samenvattingen meekrijgen. Of alleen maar de uitslagen. Maar vanaf volgend jaar wordt er op Wimbledon ‘gewoon’ gespeeld op Middle Sunday. Dan worden 8 van de in totaal 16 vierde ronde wedstrijden op die middelste zondag gepland. En dat is natuurlijk goed! Goed voor Wimbledon (vanwege de extra kaartverkoop, extra televisie uitzendingen) en goed voor ons als tennisfans.

Morgen dus nog één keer Manic Monday. We eindigen deze Middle Sunday met een voorspelling van de uitkomsten van deze dag, dus met de vier kwartfinales bij de mannen:

Novak Djokovic-Andrey Rublev

Sebastian Korda-Roberto Bautista Agut

Matteo Berrettini-Alexander Zverev

Roger Federer-Daniil Medvedev

We wensen iedereen een mooie Manic Monday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s