Nummer 20 is een feit

Nummer 20 is binnen. Het is volbracht. Novak Djokovic is de verwachte Wimbledon-winnaar (nummer 6) en is nu op weg naar de ultieme tennisprestatie: alle grote toernooien winnen in 1 kalenderjaar.

De match nabeschouwen? Heel kort dan. Berrettini zorgde nog voor een kleine verrassing door de eerste set te winnen. Het publiek was, zoals wel vaker, regelmatig op de hand van de underdog (alleen bij RF is dat niet het geval). Maar al die omstandigheden gaven ND alleen maar meer energie. Daarna was Djoko grotendeels de baas en won hij de partij vrij eenvoudig in vier sets.

Zat er meer in dan deze verliespartij van de Italiaan? We denken van niet, het is een toptienspeler van formaat met een geweldige service en forehand. Maar een finale winnen, we zien het voorlopig nog niet gebeuren. Zijn topspin backhand is eigenlijk matig en hij maakt op sommige punten nog wat vreemde keuzes.

Afijn, Djoko gaat naar Japan (OS) en naar de US Open en voelt de druk van de historie op zijn schouders. Maar hij lijkt mentaal en fysiek klaar voor deze monsterprestatie. Federer en Nadal beseffen dat de recordrace in een nieuwe fase is aangekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s