De jongste spelers in de top-15

Het is een rijtje waardoor je vliegensvlug wegdroomt in de rijke tennishistorie: de lijst van de jongste spelers ooit in de ATP Top-15. Op nummer 1 staat Aaron Krickstein, een speler waar veel over valt te vertellen. Maar het belangrijkste is toch de wel de bizar jonge leeftijd waarop hij de wereldtop bestormde: op zijn 16e kwam hij de top-15 binnen – zijn prestaties daarna zijn minder indrukwekkend (komen we nog wel eens op terug).

De hele lijst is schitterend en vrijwel iedereen heeft een mooie loopbaan doorgemaakt. De uitzondering: de Argentijnse gravelspecialist Perez-Roldan, hij is een van de weinige spelers die weinig verhalen oproept. Kortom, een vermelding in deze lijst is veelal een voorbode voor een mooie tennistoekomst. En daar is dan Sinner, hij maakt als 19-jarige (en 358 dagen) ook zijn entree in deze lijst. We vergeten wel eens hoe jong hij is; alles ligt nog voor hem. Mogelijk heeft hij de afgelopen maanden niet de superresultaten geboekt die van hem worden verwacht, maar dat hoort allemaal bij het leerproces van een tennistiener.

Gisteren zagen we hem op zijn allerbest in Washington, die verwoestende backhand, dat mooie contact. Zijn eerste ATP500 toernooioverwinning is daarmee een feit. Op naar de grote 1000-toernooien in de aanloop van de US Open, tijd voor de volgende stap, de wereldtop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s