Afscheid van Roger Federer?

Roger Federer tennist de komende maanden niet meer; hij ondergaat weer een knieoperatie. Hijzelf kondigt zijn afscheid nog niet aan, maar de vele fans en tennisjournalisten sorteren toch wel voor op een definitief afscheid van de 40-jarige Zwitser. Het zal voor de tour een groot gemis zijn; een beetje als Michael Jordan die de NBA verlaat. Een allesbepalende speler die ook buiten de reguliere tennisfans mensen aan de sport wist te binden.

Maar mogelijk het grootste probleem is dat – naast Nadal en Djokovic – maar weinig spelers aanstalten maken om de troon over te nemen. Zeker er is talent; er zijn spelers die ook wel eens iets winnen, maar de hoofdprijzen, de slams, worden toch voornamelijk verdeeld onder de bekende dertigers en die ene veertiger (al heeft hij op die leeftijd natuurlijk nog niks gewonnen). En het zou juist goed voor de sport zijn als de oude sterren ook echt worden afgelost door de nieuwe generatie. Dat zien we nu nog niet gebeuren – Djoko is immers de baas.

De definitieve terugblik als het gaat om de RF-loopbaan? Dat doen we later nog wel eens, als hij er officieel mee stopt. Eerst de komende tijd maar eens vooruitblikken op Djokovic en zijn naderende grandslam, toch wel de grootste tennissportprestatie die we kennen – zijn voorganger was Rod Laver, die flikte het om twee keer een grandslam te winnen in de jaren zestig! Gaat het Djoko straks lukken in New York? Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s