Een mooie tennisdag in Cincinnati

Het wordt vandaag een mooie tennisdag in Cincinnati. Er staan acht wedstrijden bij de laatste 16 op het programma, waarvan zes partijen worden gespeeld in de namiddag en avond Nederlandse tijd. Er valt dus genoeg te zien.

En er zitten toppartijen tussen, aangezien negen van de tien hooggeplaatste spelers nog in het toernooi zitten. Alleen de als zesde geplaatste Denis Shapovalov verloor voortijdig. Bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Casper Ruud en Diego Schwartzman. Het wordt interessant om te zien of Ruud na zijn reeks van 15 gewonnen wedstrijden en één verliespartij nu ook ver gaat komen bij een ATP 1000-toernooi.

Ook leuk: Andrey Rublev tegen Gael Monfils. Monfils beschouwen we niet meer als een serieuze toptennisser met potentie om het toernooi te winnen. Maar het blijft een feestje om naar hem te kijken. Vooral het verschil in speelstijlen belooft aantrekkelijk te worden: de serieuze harde werker tegen de flamboyante plezierhebber.

Het is jammer dat Jannik Sinner gisteren verloor. Maar anderzijds hadden we toch weer respect voor John Isner. Op de belangrijke momenten gaat hij vol voor zijn returns, vaak met succes. Zo ook gisteren, in de tiebreak van de tweede set. Dat bracht hem de winst. We vragen ons af waarom andere spelers dat niet ook doen. Isner speelt om 18.00 uur tegen Benoit Paire. Ook dat is een wonderlijke tegenstrijdigheid van speelstijlen.

Grigor Dimitrov lijkt een beetje terug. Dat hopen we althans. Voor het eerst sinds het toernooi van Monte Carlo in april heeft hij weer twee wedstrijden achter elkaar gewonnen. Hij mag het nu proberen tegen de topfavoriet: Daniil Medvedev. De Rus is de koning van het hardcourt in de afgelopen 52 weken, met een winstpercentage van bijna 85%, het hoogste van alle spelers. Dat moet toch echt een keer worden bekrachtigd met een Grand Slam overwinning. Maar dat is voor later. Dimitrov en Medvedev openen de dag, vanmiddag om 17.00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s