Het doorbraakjaar van Casper Ruud

Casper Ruud beleeft zijn doorbraakjaar. Sinds januari is hij geklommen van de 27e naar de 11e plek op de wereldranglijst, vooral door vier overwinningen van ATP 250-toernooien. In de Race naar Turijn staat hij achtste, waardoor hij serieus kans maakt op deelname aan de Tour Finals in november.

Maar toch zien we hem nog niet als volwaardig top 10-speler. Vooralsnog presteert Ruud alleen in de kleinere toernooien, tegen lager geklasseerde tegenstanders. Dat is ook een kwaliteit, maar een echt grote doorbraak gaat gepaard met grote overwinningen, op grote toernooien, tegen grote spelers. Ruud is nog niet zo ver. Hij verloor vannacht in Cincinnati kansloos van Alexander Zverev. In alles kwam hij tekort tegen de Duitser.

Een beetje onder de radar is Zverev bezig aan een uitstekende reeks. In Tokyo versloeg hij zoals bekend Novak Djokovic. Die overwinning kreeg aandacht, maar die aandacht ging vooral uit naar Djokovic. Op de Olympische Spelen, in de Nederlandse nachten en in de schaduw van de grote Olympische sporten, speelde Zverev een heel goed toernooi, met het goud als resultaat. Die lijn trekt de Duitser door naar Cincinnati, waar hij tot deze week nooit een wedstrijd won. Het is het bewijs van zijn vorm.

Waar in de aanloop naar de US Open vooral Djokovic en Medvedev worden genoemd als de favorieten, moet Zverev niet worden genegeerd. Noch Stefanos Tsitsipas, uiteraard. In de voorbereiding op dat Grand Slam is de wedstrijd van vannacht meer dan interessant: die tussen Zverev en Tsitsipas. Maar ook los daarvan belooft dit een schitterende partij te worden. In de head to head leidt Tsitsipas met 6-2, met de aantekening dat Zverev hun laatste onderlinge wedstrijd op hardcourt won.

We zijn benieuwd of Alexander Zverev zijn winnende reeks gaat voorzetten. Deze topwedstrijd staat gepland voor vannacht 00 uur Nederlandse tijd. Daniil Medvedev en Andrey Rublev spelen hun halve finale vanavond om 19 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s