Stefanos Tsitsipas en toiletbreakgate

Er werd op hoog niveau gespeeld gisteren in de halve finales van Cinci. De finale vanavond is toch een tikkeltje verrassend met Rublev en Zverev. Maar we willen toch nog (een keer) terugkomen op het vreemde gedrag van Tsitsipas, verliezend halve finalist. Ofwel: toiletbreakgate.

Wat is er aan hand: als de Griek het moeilijk heeft en bijvoorbeeld een set verliest, dan verlaat hij regelmatig de baan voor een zogeheten toiletbreak. Dat mag, dat zijn de regels. Alleen vermoeden we met grote waarschijnlijkheid dat Tsitsipas het vooral doet om tot rust te komen en mogelijk te overleggen met zijn coachende vader. Gisteren gebeurde het weer. Vervolgens komt hij doodgemoedereerd na 7 minuten weer de baan op. Zverev was logischerwijs not amused en deed zijn beklag en verwees ook naar andere gelegenheden dat de Griek dit kunstje flikte.

De umpire gaf aan dat hij er niks aan kan doen. Het stadion joelde bij zijn terugkeer op de baan, maar het liet Tsitsipas verder koud. We zijn ook wel benieuwd wat er allemaal in de kleedkamer gebeurt…maar ja, een appende Tsitsipas op het toilet is op deze manier niet te voorkomen. Opvallend genoeg zat vaderlief tijdens de toiletbreak uitgebreid en bijna demonstratief te tikken op zijn mobieltje. Tja. Zonde allemaal, want de partij was op een hoog niveau en dit gedoe leidt alleen maar af en zorgt ervoor dat onze sympathie voor de Griek afneemt. We hopen dat de ATP zo snel mogelijk de regels aanscherpt – bijvoorbeeld kortere breaks (max 3 minuten), geen tas mee naar binnen (met daarin een telefoon?) en simpelweg niet meer dan 1 break per match.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s