Een anticlimax

Een anticlimax. Zo kan de finale van Cincinnati van gisteravond wel worden genoemd. Een jammerlijk einde van een verder mooi toernooi.

Wij nemen het hier toch even op voor Andrey Rublev. In zijn halve finale tegen Daniil Medvedev werd hij een beetje in het zadel geholpen door het camera-incident met Medvedev. Maar ook niet meer dan dat. Na het ongelukje was er voor Medvedev genoeg tijd om zich weer in de wedstrijd te spelen. Dat lukte hem niet, vooral doordat Rublev beter ging spelen en niet meer losliet. Dat maakte Rublev de verdiende winnaar.

De finale was een beetje meelijwekkend. Letterlijk, zonder cynisme. Na de eerste game, waarin Rublev werd gebroken, was al duidelijk dat het eenzijdig zou worden. De wanhoop droop al snel van de Rus af. Na afloop verklaarde Rublev dat hij in oefenpotjes gelijkwaardig is aan Zverev, maar dat hij in wedstrijden tegen de Duitster mentaal op achterstand staat. Zijn negatieve reeks tegen Zverev is inmiddels een self fulfilling prophecy. Totdat hij op een dag een keer wint, wellicht geholpen door een slechte dag van de Duitser.

Ondertussen is het laatste toernooi voorafgaand aan de US Open begonnen, in Winston-Salem. Van het deelnemersveld daar worden we niet echt warm. Er doen geen top-10 spelers mee en van de jonge talenten speelt alleen Carlos Alcaraz. Wel is het interessant om te zien of Andy Murray daar ver kan komen. Als hij zijn carrière nog een mooi vervolg wil geven, is dit een toernooi en spelersveld om daar een begin mee te maken.

Alexander Zverev drijft inmiddels op een roze wolk richting New York. Dat zal ook Daniil Medvedev doen, ondanks zijn verlies tegen Rublev. Want met zijn vorm zit het ook wel goed. Dat laatste geldt eveneens voor Stefanos Tsitsipas, hoewel hij in Cincinnati weer een mentale deuk heeft opgelopen. Hoe gaat hij daarmee verder? Het grote vraagteken voorafgaand aan New York is Novak Djokovic. Over hem en de aankomende US Open komen we deze week zeker nog te spreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s