Minipodcast: Novak Djokovic, Grand Slam en de GOAT

We staan voor historische weken in New York. De grootste prestatie in tennis kan mogelijk worden behaald door Novak Djokovic: de vier majors achter elkaar winnen in 1 kalenderjaar. En we vermoeden dat als Federer of Nadal op het punt zou staan om deze prestatie te leveren de kranten vol zouden staan. Maar we hebben geen uitgebreide voorbeschouwingen gelezen in de Nederlandse kranten dit weekend. Het moet iets te maken hebben met het feit dat Djoko nooit de status heeft gekregen van aanbeden tennisheld. Zijn prestaties zijn daarentegen fenomenaal. Vorig jaar was er nog het verbijsterende incident in New York en de bijbehorende diskwalificatie. Dit jaar loopt alles vrijwel vlekkeloos – drie majors gewonnen. Slechts zijn hand overspeeld in het warme Tokyo tijdens het Olympische tennistoernooi.

Maar het zelfvertrouwen is terug (of nooit weggeweest) en de overwinning lonkt. Nummer 21! En dus een kalenderslam. Nu Nadal en Federer lijken af te haken ligt ook de weg naar de GOAT-status en nog een aantal majoroverwinningen open. Ondanks dat Zverev nu (eindelijk) lijkt aan te haken. Lijkt, want een slamoverwinning is nog altijd niet behaald door de Duitser. En al het andere is feitelijk bijzaak op het grote tennistoneel. De eerste ronde van Djoko is tegen een talent: de Deense qualifier Holger Rune. Een jongeman om ook in de gaten te houden; hij won 13 potjes op een rij de laatste weken. Maar dat zal veel te weinig zijn om de nummer 1 nu te bedreigen.

Djoko relativeert het historische moment niet: ‘Dit is waar je je hele leven voor werkt, dag in, dag uit, om jezelf in een unieke positie te brengen om grandslamtoernooien te winnen en geschiedenis te schrijven.’ MasterTennis is nieuwsgierig of historie daadwerkelijk wordt geschreven. En vroeg drie tennisjournalisten (Mesker, Lensink en Stoker) naar hun mening: wint Djoko NY en pakt hij de grandslam? En daarmee de GOAT-status? Luister naar de MasterTennis-podcast. In 10 minuten weet je alles

Klik op deze link; https://anchor.fm/dirk-jan-cock/episodes/Wint-Novak-Djokovic-de-US-Open-en-daarmee-een-historische-Grand-Slam-e169vjl?fbclid=IwAR0m7o85jBJCvXuf44SCQ4KJKvw6O08di3wCsjZ0LVyX6BS3j7TyZu-kAEY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s