Een oude krijger en een veelbelovende Nederlander

Een oude krijger en een veelbelovende Nederlander brengen ons in de ban van een ATP 250-toernooi. Een toernooi dat we in een periode tussen 1000-toernooien normaal gesproken voor kennisgeving zouden aannemen. Hoe mooi is dat!?

Botic van de Zandschulp won gisteravond in Antwerpen van Alexei Popyrin. In zijn inmiddels kenmerkende stijl: onverstoorbaar in een beslissende set. Zoals hij ook de vijfsetters won tijdens de US Open. Eerder hadden we natuurlijk Robin Haase als Nederlandse deelnemer aan ATP-toernooien.

Toch is het met Botic nu ineens anders. Haase vulde (met alle respect, moet je er dan bij zeggen) het schema op; Van de Zandschulp zit in een fase van zijn carrière dat hij progressie boekt. Hij mag verwachtingen hebben op grotere prestaties. En met hem wij als fans.

Met de oude krijger doelen we natuurlijk op Andy Murray. Hij won vanavond in een marathonpartij van de buitencategorie van Francis Tiafoe. En dat na een aanvankelijk afscheid van de Tour, als nummer 1 van de wereld, vanwege een onherstelbare blessure en vervolgens na een onvoorziene terugkomst met een kunstheup. Afijn, het verhaal is bekend.

Murray speelt nog omdat hij een tennisliefhebber is. Omdat hij nog niet te oud is. En omdat hij merkt dat hij nog steeds partij kan geven aan de toppers. En daar heeft hij gelijk in, zo bewees hij vanavond opnieuw. Een verhaal van ultiem verdriet verandert langzamerhand in een jongensboek. En dat gunnen we Murray.

Botic zien we morgen weer, in zijn partij tegen Jenson Brooksby, om ongeveer 16.00 uur. Er staat voor hem wel iets op het spel. Volgende week maandag vervallen de 80 punten van zijn gewonnen Challenger in Hamburg van vorig jaar. Haalt hij deze week minder punten, dan zakt hij waarschijnlijk iets op de wereldranglijst. Maar anderzijds: zo erg is dat ook weer niet. Vanaf nu gaat het erom dat Van de Zandschulp wedstrijden blijft winnen op ATP-niveau. In dat geval volgen de punten en de verdere stijging op de ranking vanzelf.

En ach, waarom niet: wie weet volgt er later deze week een halve finale tussen Andy Murray en Botic van de Zandschulp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s