De unieke prestatie van David Nalbandian

De masters in Madrid was ooit een hardcourttoernooi in deze tijd van het jaar. En zoals we op Twitter lezen, was de 2007-editie er eentje om nooit te vergeten. Het luie tennisgenie David Nalbandian won dat toernooi. Is dat zó bijzonder? Zeker!

In ronde 1 was de tegenstand mogelijk nog ietwat onbeduidend: Clement. Maar daarna stonden alleen maar tennisgiganten tegenover de Argentijn. In ronde 2 en 3 versloeg hij Berdych en Del Potro. En vanaf de kwartfinale het magische trio: Nadal, Djoko en Federer, iets wat nooit een andere speler heeft gedaan – ook daarna niet.

Wat valt op in de video: de allesbepalende backhand van de Argentijn waarmee hij de grote 3 degradeert tot gewone spelers. Helaas was dit toernooi niet illustratief voor de rest van zijn loopbaan, iets met focus, geloof en toewijding. Maar dit toernooi blijft staan als historisch tennismonument voor Nalbandian.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s