Botic van de Zandschulp verslaat Andrey Rublev

Botic van de Zandschulp verslaat Andrey Rublev. Wat een schitterende overwinning! Voor het eerst in zijn carrière wint hij van een top-10 speler. En vooral indrukwekkend was het niveau dat hij haalde.

Botic is vast als een huis, hij beweegt goed en heeft een geweldige verdediging. Commentator John van Lottum prees volkomen terecht zijn vermogen om vanuit de verdediging om te schakelen naar de aanval. Dat deed hij regelmatig fantastisch.

En daarnaast is Van de Zandschulp een shotmaker, die uit alle hoeken winners kan slaan. Met tevens een uitstekende service, goede volleys en een prima wedstrijdmentaliteit. En niet te vergeten fraaie dropshots. Naar het schijnt heeft Botic de coronaperiode gebruikt om vooral ook te werken aan zijn fysiek. Dat betaalt zich nu uit.

In de laatste week van augustus was Botic voor de meesten van ons een Nederlandse tennisser in de marge van de Tour. Twee maanden later kunnen we constateren dat Botic van de Zandschulp een zeer complete tennisser is geworden, met de potentie en de wapens om de tennisladder nog veel hoger te beklimmen.

https://www.eurosport.nl/tennis/st-petersburg-open/2021/atp-st-petersburg-van-de-zandschulp-stuns-first-seed-rublev-in-st.-petersburg-quarter-finals-sntv_vid1565698/video.shtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s