Een geweldenaar die records breekt

Patrick McEnroe tweette gisteren dat Djokovic the goat is. En de overwinning in Parijs draagt daar natuurlijk weer aan bij.

Tijdens een zoektochtje vonden we weer een prachtige collectie nieuwe records van Djoko in 2021. We zetten ze hier met plezier op een rijtje.

1. Hij heeft nu het record van het aantal mastertitels: 37. Op nummer 2 staat Rafa met 36, RF heeft er 282.

2. Hij evenaarde, zoals bekend, het record van RF en Rafa met 20 slamoverwinningen – hij won er drie achter elkaar dit jaar.

3. Een recordaantal weken op nummer 1: 348 (op 22 november).

4. 7 jaar de nummer 1 op de wereldranglijst aan het eind van het jaar, Sampras deed het 6 keer.

5. Aantal winstpartijen als nummer 1 van de wereld: 418.

Eigenlijk heeft hij bijna alle records binnen. Maar het record van 21 slams, met de AO in Melbourne als eerste kans, zal ‘m nog heel wat waard zijn – inclusief een vaccinatie als dat nodig is.

Dat andere bizarre record is het aantal toernooi-overwinningen, dat staat nu nog op naam van Jimmy Connors met 109. Djokovic is aangekomen op 86. Het lijkt ons een van de weinige records die hij niet gaat halen – immers, de focus ligt alleen nog maar op de grote toernooien, het kleine grut kan hem logischerwijs niet meer bekoren.

Ten slotte kan hij dit jaar in Turijn het record van RF evenaren van het aantal overwinningen tijdens de ATP Finals met 6. Als dat nog zou lukken… En nu het tennisjaar 2021 ook weer bijna voorbij is, moeten we vaststellen dat er weer een jaar voorbij is waarin de jonge garde zich wel heeft laten zien, maar zeker niet de macht heeft overgenomen. 1 slam was er voor Medvedev, 3 voor Djokovic.

De Serviër is een geweldenaar waarvoor de tenniswereld een diepe buiging moet maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s