Nederland tennisland

Tallon Griekspoor pakt vandaag challengertitel nummer 8 in 2021 en wint 26 partijen op een rij. Tennisgeschiedenis! Records! Wow! Vandaag won hij relatief eenvoudig de finale in Bratislava.

Waren we na de US Open (Botic) voorzichtig optimistisch over de Nederlandse heren. Maar inmiddels staan we te springen op de bank, en hebben nog net geen oranje slingers in de straat opgehangen. Overigens staan er nog meer challengers in november gepland, maar waarschijnlijk zit het seizoen voor Tallon erop.

Interessant is dat Griekspoor dit jaar via de challengers een iets andere route heeft bewandeld dan Van de Zandschulp (US Open en ATP toernooien). Maar het leidt voor beide spelers tot stevige top-100 klasseringen. Griekspoor op plek 65! Botic op 57 na zijn kwartfinale in Stockholm!

Groot nadeel van het challengercircuit is overigens wel dat we vrijwel geen beeld hebben hoe goed Tallon momenteel speelt – we moeten het doen met zo nu en dan een kort Youtubeclipje. Een luxe probleem.

Ook een diepe buiging voor coach Raemon Sluiter, want sinds hij aan boord is bij team Griekspoor loopt het geweldig. En daarmee is Sluiter toch wel de meest succesvolle Nederlandse coach van de laatste jaren. En nu kunnen we gaan dromen over mooie prestaties down under begin 2022, in plaats van hopen dat een verdwaalde Nederlandse tennisser de kwalificaties doorkomt. Nederland is terug als tennisland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s