Een oersaaie finale

Het was een teleurstellende afsluiter, de finale van de ATP Finals. Alexander Zverev won in ruim een uurtje van Daniil Medvedev. Met een zeer dominante service en zonder een breakpoint tegen. Oersaai was het eigenlijk.

Sowieso kende het toernooi weinig spanning. De enige wedstrijd die direct ging om plaatsing voor de volgende ronde, was die tussen Andrey Rublev en Casper Ruud. Die partij ging tot het ultieme einde: een tiebreak in de derde set. Maar de laatste poulewedstrijden gingen nergens meer om (behalve om de ATP-punten en een bak geld).

En jammer waren de opgaves van Matteo Berrettini en Stefanos Tsitsipas. Met invallers die tijdens het toernooi instromen, verliezen de Finals toch een beetje aan glans. Hoewel Jannik Sinner het natuurlijk uitstekend deed: 20 jaar oud, twee wedstrijden bij de ATP Finals, twee overwinningen.

Dat Zverev en Medvedev de finale haalden, was terecht. Ze zijn de beste spelers van de tweede helft van 2021. Medvedev won het Masters toernooi van Toronto en de US Open; Zverev de Spelen, Cincinnati en Wenen. Ze positioneren zichzelf meteen ook als de te kloppen mannen voor de Australian Open en voor de Race om nummer 1 in 2022.

Voor de liefhebbers resteert nog de Davis Cup. Die begint aanstaande donderdag met de poulewedstrijden en duurt tot en met zondag 5 december. Het jaar van de ATP Tour zit erop. De speler van het jaar is uiteraard de speler die het jaar eindigt als nummer 1 van de wereld: Novak Djokovic.

Maar zoals hiervoor al gesuggereerd: 2022 wordt waarschijnlijk het jaar waarin een andere speler het stokje overneemt. Wat er ook gebeurt, wij zullen erover schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s