Popcorn, Medvedev en Kyrgios

De popcornmatch van de dag was die van Medvedev versus Kyrgios. En die term werd volledig waargemaakt. Tennisamusement van de bovenste plank met een weinig verrassende uitkomst: Medvedev won in vier uitstekende sets. We maken vier observaties rondom deze match.

1. Er zijn twee kampen als het gaat om Kyrgios. Het kamp dat bijna boos is dat de Aussie zo weinig met zijn talent doet. Hij zou zijn verworden tot een circusact die maar weinig toevoegt aan de tour. Het Nick-kamp ziet in hem de ultieme showmaster die het publiek waar geeft voor zijn geld. En als je vandaag hebt gezien dan zitten we toch in kamp-Nick. Dit is waarvoor je naar een stadion gaat. Een speler die superattractief speelt, die ballen slaat die je nergens anders ziet, die het publiek letterlijk vanaf punt 1 opnaait en alle emoties laat zien die hij in huis heeft. Volgens ons is proftennis zo bedoeld. En het publiek vond het heerlijk! En waarom bieden zo weinig andere spelers dergelijk entertainment?

2. Kyrgios speelde eigenlijk veel beter dan we hadden verwacht. De Aussie had vandaag van 95% van alle spelers in het toernooi gewonnen, zoals hij zelf aangaf. Misschien wat overdreven, maar er zit wel wat in. Overigens hopen we dat ie straks wel te zien is Miami en Indian Wells – in drie sets heeft hij veel meer kans, zoals de statistieken ook bewijzen (50% overwinningen tegen top-10 spelers in drie sets, 12% winst in partijen over vijf sets).

3. De tv-aandacht was perfect: Eurosport heeft Wilander in de studio voor de analyse – hij constateerde onder meer dat Kyrgios en Medvedev unieke spelers zijn die het spel sneller dan de meeste andere spelers doorgronden. Maar dat de Rus elk jaar vooruitgaat, terwijl de Aussie al jaren stilstaat in zijn ontwikkeling. On court was er Courier die na afloop een aardig gesprek voerde met Medvedev die zijn ongenoegen uitte over de toeschouwers die onder meer hem stoorden tussen zijn eerste en tweede service. Mensen met een laag iq, was zijn oordeel. Medvedev is al jaren erg geestig in zijn interviews, inmiddels is hij op de baan ook onverstoorbaarder dan voorheen, zelfs in de heksenketel van Melbourne.

4. De volgende tegenstander van de Rus: Botic van de Zandschulp. Hij had een eenvoudige dag tegen de veteraan Gasquet, die na 2,5 sets opgaf. Botic was de enige speler die een setje pakte van de Rus tijdens de US Open-winst. De Nederlander is nu fitter dan tijdens die partij, gaf hij aan. Dat zal hij nodig hebben. Wordt hij dan de sensatie van het toernooi?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s