Serve, volley, Cressy

Welkom in Cressyland. De aangename verrassing van dit toernooi gaf vanochtend Medvedev meer dan partij. In 4 sets won de Rus. Maar het verhaal is natuurlijk het serve & volleyspel van de Amerikaan. Medvedev schreeuwde: ‘This is so boring’, na de zoveelste ace of krankzinnige volley, maar Maxime Cressy (24 jaar) ging gewoon door met zijn spel. Na afloop bekende Medvedev dat hij met de opmerking probeerde twijfel te saaien bij Cressy – dat lukt slechts zeer ten dele.

De partij zal vol opmerkelijke momenten, inclusief een opmerking van de Rus naar de umpire dat de Amerikaan teveel tijd pakte bij de service. Niet veel later kreeg Maxime Cressy een tijdwaarschuwing en moest een tweede service slaan. Het gezeur had gewerkt.

De Amerikaan heeft bovenmatig veel zelfvertrouwen en rekent erop dat hij richting de nummer 1 positie gaat. Dat lijkt ons wat te overmoedig, maar de top-10 kan zeker. McEnroe ziet in hem een betere versie van Opelka en Isner, zo gaf hij na afloop aan. Dat zijn we met hem eens, de superaanvaller Cressy is een welkome aanvulling in de wereld van de ATP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s