De droomfinale

Een droomfinale. Zo mogen we het wel noemen: Rafael Nadal tegen Daniil Medvedev.

De 35-jarige tegen de 25-jarige. Een lid van de Grote 3 tegen de grootste nieuwe uitdager. Nadal die gaat voor zijn 21e Grand Slam titel; Medvedev die bij winst de nieuwe nummer 1 van de wereld wordt. Een heerlijk vooruitzicht.

Nadal verrast dit toernooi door na een paar maanden van inactiviteit en een blessure toch de finale te halen. En ook de finale van Medvedev verrast ons, ondanks zijn favorietenrol.

In zijn kwartfinale tegen Felix Auger-Aliassime scheerde de Rus langs de afgrond, terwijl Stefanos Tsitsipas in die ronde tegen Jannik Sinner zijn topvorm, zonder al teveel energie te verbruiken. Tsitsipas leek ons daarom de favoriet.

Maar Medvedev blijkt toch echt uit het goede hout gesneden. Iedereen in de top van de ATP Tour kan tennissen, maar de Rus brengt ook uithoudingsvermogen, een vechtersmentaliteit en een een flinke dosis wilskracht. Daar waar we verwachtten dat Medvedev het op conditie zou moeten afleggen, gebeurde dat met de Griek. De woede-uitbarsting van Medvedev tegen de umpire was niet fraai, maar vergeven we hem, vooral ook vanwege zijn boetedoening na afloop.

De finale wordt ongetwijfeld een feest van lange rally’s. Daar waar Nadal Berrettini sloopte door zijn backhand te bestoken, zal hem dat tegen Medvedev niks opleveren. Hij zal de openingen moeten vinden door naar de forehand van de Rus te gaan. En omgekeerd geldt min of meer hetzelfde. Wie van beiden heeft nog het meeste in de tank? En hoe dan ook gaan de services een belangrijke rol spelen. Aan het begin van de wedstrijd wordt het interessant te zien welke tactiek de spelers kiezen.

Het aftellen naar zondagochtend 9.30 uur is begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s