Winst tegen Canada!

Nederland wint simpel van Canada in de voorrondes van de Davis Cup nieuwe stijl. Dat klinkt als een absolute sensatie. Immers, de jonge sterren van de tour komen uit Canada, denk aan Shapovalov en Auger Aliassime. De waarheid is wat minder romantisch. De twee kozen voor een andere route richting de sunshine double (Indian Wells en Miami) in de VS; zij hadden dus afgezegd. Wat overbleef was een team vol middelmaat – en natuurlijk de fijne omstandigheid dat Nederland wél een goed team kon opstellen.

Bij de kwalificaties voor een EK of WK voetbal besluiten Frenkie de Jong en Memphis Depay om toch maar niet mee te doen. Beetje druk programma. Onbestaanbaar. Het is het grote verschil tussen een grotendeels individuele sport die af en toe een teamevent kent en een teamsport. Geen tennistopper voelt zich 100% verbonden aan deelname. Vroeger niet en nu misschien nog wel minder.

Is het oplosbaar? Tja, dan moet de ITF deelname verplicht stellen als je wordt geselecteerd door je land. Dat zien we niet gebeuren. Hoe dan ook, het is erg leuk dat het Nederlandse team er in het najaar bij is – dan gaat het toernooi verder. Op de site van de DC lezen we dat de groepsfase plaatsvindt van 14 tot en met 18 september in vier verschillende steden (met vier landenteams per stad). De finale is van 23 tot en met 27 november op één speellocatie. O ja, Rusland doet niet mee.

Ten slotte, off topic, we lazen dat Zverev gewoon staat opgesteld in de DC na zijn wangedrag in Acapulco – een tikkeltje onverdraaglijk. De ITF gaat niet over zijn te verwachten schorsing, maar het voelt niet goed dat deze zondaar gewoon weer aantreedt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s