Racket smijten met Brooksby

Wat moet je doen om gediskwalificeerd te worden? Iemand neerslaan? De ATP-umpires laten deze weken de gekste dingen gebeuren zonder écht in te grijpen. De sterren misdragen zich op de baan, krijgen geen échte straffen en de fans blijven in verbijstering achter – tenminste, dat geldt voor ons. Na Zverev en Kyrgios was het donderdag de beurt aan de talentvolle Brooksby in zijn partij tegen Coria in Miami.

Hij smijt bewust z’n racket richting de ballenjongen, die springt op om het te ontwijken. De umpire zou natuurlijk direct Brooksby naar de kleedkamer moeten sturen. Waar slaat dit op? Dit had mis kunnen gaan. Maar nee, een strafpunt – en dat was het. Overigens had de Amerikaan al een eerder een bal het stadion uitgeslagen en een racket op de grond gesmeten.

Djokovic mocht ooit vertrekken toen-ie per ongeluk een lijnrechter raakte (die hebben we vaak niet meer nodig door de komst van de elektronische variant, gelukkig maar). En Brooksby, Zverev en Kyrgios, die spelen lekker door na soortgelijke misdragingen. De verhoudingen zijn duidelijk; de sterren zijn het belangrijkste. Maar dat gaat niet lang goed, vermoeden we. Als je het baanpersoneel niet beschermt, dan pikken de fans dat niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s