De toverbal van J.J. Wolf

JJ Wolf, het klinkt als een stevige bluesband, maar het is de naam van een Amerikaanse tennisser. 23 is ie en niet echt bekend, veel blessureleed zorgde voor een vertraging in zijn loopbaan. Maar de laatste tijd zien we hem regelmatig aardige resultaten boeken. De energie, die spat er vanaf, in werkelijk alles wat hij doet. Z’n racketsnelheid lijkt groter dan bij menig ander speler. Tot voor kort nog getooid met een soort Haags matje (hockey hair, heet het in de VS), prima passend bij JJ. Maar die mat is er helaas ergens onderweg toch afgegaan.

Gisteravond sloeg hij een bal tegen Tsitsipas die memorabel was. In de video zie je de bal uit alle hoeken. De crux: hij pakte z’n racket over in z’n andere hand – boven het handvat – en sloeg een winning forehand langs de lijn – in plaats van de backhand dus. We zien het heel af en toe wel eens op een baan voorbij komen, maar nooit als een winner. Het duurde even voordat we zagen hoe knap dit is…kent iemand nog andere spelers die dit in huis hebben? Overigens verloor JJ in drie sets van de Griek – maar deze video is er voor de eeuwigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s