Carlos Alcaraz: de toekomst van het tennis

12-5. Dat is het verschil in games tussen Carlos Alcaraz en Casper Ruud vanaf halverwege de eerste set. Alcaraz had een stroeve start, maar was daarna heer en meester.

De jonge Spanjaard begon wat nerveus aan de wedstrijd, verloor direct zijn servicegame en kwam achter met 3-0 en 4-1. Maar vanaf het moment dat Alcaraz zijn ritme had gevonden, was Ruud vrijwel kansloos. Wat niet wegneemt dat de aanwezigheid in een ATP-1000 finale van de eveneens nog jonge Noor verfrissend was. Ruud heeft zich ontwikkeld tot een complete speler, op alle baansoorten. Ook aan hem gaat de tenniswereld nog veel plezier beleven.

Alcaraz boekt het ene leeftijdsrecord na het andere. Maar nog interessanter zijn de statistieken die bewijzen dat hij inmiddels een echte wereldtopper is. Hij heeft dit jaar 17 wedstrijden gewonnen en slechts twee verloren: van de topspelers Matteo Berrettini en Rafael Nadal, beide in beslissende sets. Binnen anderhalve maand wint hij een 500- en een 1000-toernooi. Zijn drie ATP-finales heeft hij allemaal gewonnen. En zijn onderlinge resultaat tegen top-10 spelers is 7-6.

Van de week vroegen we ons af wat voor schema Alcaraz gaat spelen in de komende weken. Een vol schema of gaat hij doseren? Volgens zijn coach Juan Carlos Ferrero gaat het team nu eerst naar huis, om een of twee dagen te golfen en dan weer terug aan het werk te gaan. Inmiddels hebben we de bevestiging dat hij volgende week in ieder geval speelt in Monte Carlo.

Carlos heeft sinds gisteren een nieuwe status. We zijn benieuwd hoe hij daarmee omgaat. Hij lijkt een evenwichtige jongen. Daarnaast hebben we vertrouwen in de begeleiding van Ferrero, een majorwinnaar en voormalig nummer 1 van de wereld. Komen er dalletjes in zijn weg naar de absolute top of blijft die weg steil omhoog gaan? Op dit moment vermoeden we het laatste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s