De eerste finale van Botic

En hij staat in de finale van een ATP toernooi, de absolute nummer 1 van het Nederlandse tennis. We hebben het over Botic van de Zandschulp natuurlijk. Hij won in drie sets vanmiddag van een van de mannen in vorm op de tour, de Serviër Kecmanovic. Het was een klassiek zware pot op het nattte gravel van ATP250-toernooi in München. Maar Botic was geweldig. Hij sloeg spijkerharde spinballen en speelde bovendien ook heerlijk aanvallend en dwingend. En hij gooide er tal van dropshots in, vaak met succes. De afgelopen weken zagen we de trainingsbeelden vanuit het NTC in Amstelveen – dat heeft’m goed gedaan, zo blijkt!

De laatste Nederlander in een finale? Dat was natuurlijk Robin Haase, de man die jarenlang de vaandeldrager was van het Nederlandse tennis. Hij verloor in 2016 zijn laatste finale (hij won er overigens twee). Ook mooi; Botic gaat Haase ook voorbij als het gaat om de hoogste positie op de wereldranglijst. Haase was ooit de nummer 33, Botic gaat dat in elk geval verbeteren en zal ook worden geplaatst in Parijs (32 geplaatste spelers).

Jarenlang was er sprake van een woestenij als het ging om het Nederlandse herentennis. Niks wilde groeien. En nu is er Botic. Hij heeft niet de jongesterrenuitstraling van een Alcaraz, maar wel een speler waar we met veel plezier naar kijken. Elke wedstrijd zien we wel een slagenwisseling die moeiteloos in een hoogtepuntenfilmpje van Tennis TV past. En dit is nog maar het begin, denken we.

En morgen staat ie tegenover het Deense supertalent Holger Rune (19 jaar). Beide staan voor het eerst in een finale. De ideale kans voor de Nederlander om een eerste ATP-overwinning te boeken! Botic staat overigens in mei ook gewoon te ballen in Baarn. Baarn? Inderdaad, hij speelt eredivisie voor de lokale tennisvereniging. Past dat eigenlijk wel bij een wereldtoppper? Afijn, wij gaan kijken in Baarn, maar eerst de finale in München.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s