Frans talent: Gabriel Debru

Het was vandaag een mooie dag voor het Nederlandse mannentennis. En we ontdekten een jong Frans talent.

Tallon Griekspoor won vanmiddag van Johan Nikles, de nummer 317 van de wereld. Een tegenstander van dat kaliber is natuurlijk een cadeautje in de tweede ronde van een ATP-toernooi. Maar dat geluk moet je soms hebben. En Griekspoor pakte dat cadeau dankbaar uit. Hij staat nu voor het eerst in zijn carrière op dit niveau in een kwartfinale.

In Parijs bereikte Tim van Rijthoven de laatste ronde van de kwalificaties. Ook een mooi succes! Kijkend naar zijn volgende tegenstander in de laatste kwalificatieronde zagen we dat hij had kunnen spelen tegen een piepjonge Fransman. Had kunnen, want de jongeling verloor van Norbert Gombos.

We hebben het over Gabriel Debru, een knul van 16 jaar oud. Van hem hadden we nog niet eerder gehoord, maar het blijkt een zoveelste product uit de Franse talentenmachine. In de eerste ronde van de kwalificaties won hij van een maatje van hem: Arthur Fils, die ook nog maar 17 jaar is. De beelden in bijgaand filmpje zijn naar aanleiding van die wedstrijd.

We zullen Debru zeker niet vergelijken met Carlos Alcaraz. Dat zou belachelijk voorbarig zijn. Maar er is toch een leuke overeenkomst: zowel Carlos als Gabriel wonnen hun eerste wedstrijd op Challenger niveau toen ze 15 jaar en 11 maanden oud waren.

Gabriel Debru, we gaan hem in de gaten houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s