Botic versus Nadal

Showtime! Alle kranten en online nieuwsbronnen pakken uit met voorbeschouwingen op de derde ronde partij van Botic tegen Nadal. Rond 15.30 uur wordt verwacht dat de twee hun partij gaan spelen in het een na grootste stadion, Court Suzanne-Lenglen.

Vanzelfsprekend ziet Botic-coach Peter Lucassen winstkansen tegen de 13-voudig winnaar van RG, zo laat hij de NOS weten. Sportschrijver Sander Collewijn verkent in NRC de mogelijkheden voor Botic. Hij noemt onder meer de fysieke kwetsbaarheid en de ervaringen van Söderling en Djokovic, de enige spelers die hier ooit van hem wonnen. Zij deden dat door hard en vlak in de forehand van Nadal te slaan waardoor soms een kortere bal volgt. Zit zeker wat in. En daar liggen volgens ons ook de kansen voor de Nederlander.

Lucassen geeft ook in het NRC-artikel aan dat Botic geniet van de grote stadions. De van nature ingetogen Nederlander maakt niet altijd die indruk, maar het is mooi dat zijn coach dat aangeeft. We verwachten dat ‘het stadion’ partij kiest voor de grote favoriet. Botic is niet direct een crowd pleaser die mensen in vervoering brengt. We zijn benieuwd hoe hij met die sfeer omgaat.

In het Parool lezen we dat Botic geen idee heeft hoe hoog de ballen van Nadal zullen stuiten. Het lijkt ons dat dat nog wel is te achterhalen. Maar ja, het zal meer gaan over het feit hoe daarmee om te gaan. Ook geeft hij aan dat hij het mooi vindt dat hij tegen de leden van de fabfour mag uitkomen, nu ze langzaamaan de tour zullen gaan verlaten.

In de Volkskrant aandacht voor de statistieken die live bijgehouden worden door maar lieft 52 ‘marqueurs’ op RG. Gemiddeld moeten er 5 handelingen worden verricht bij elk punt. Al die data zijn cruciaal voor onder meer de wedkantoren. Paar cijfers vooraf, relevant voor de match: Nadal benut 48,6% van de breakpoints en heeft het hoogste winstpercentage in beslissende sets (77,9%). En hij is de speler met meeste gewonnen returns op de eerste service van de tegenstander (39,8%).

En wat denkt MasterTennis over deze clash? Het is geweldig dat Botic dit seizoen weer een volgende stap heeft gemaakt. De top-30 is bereikt op zijn 26e. Volgens insiders op de tour zijn er maar weinig spelers die de bal zo zuiver raken als Van de Zandschulp. Maar sluit hij aan bij Söderling en Djoko en schrijft hij daarmee sporthistorie? Dat lijkt ons niet. Nadal wint in vier sets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s