De verrassing: Holger Rune

Het duurde even, maar het toernooi heeft eindelijk zijn eerste grote verrassing te pakken: Tsitsipas, de gedoodverfde favoriet in de onderste helft van het schema, ligt eruit. Al veel vaker hebben we onze twijfels aangegeven over de slamkansen van de Griek. En ook dit keer gaat het’m niet lukken. De coaching van zijn vader blijft een heikel punt – kan hij ooit de absolute top bereiken met dit ‘familieteam’?

Genoeg over de verliezer, door naar de winnaar: de ongeplaatste Deen Holger Rune! Nummer 40 op de ATP-ranglijst. De 19-jarige Deen is voor veel fans een onbekende, maar hijzelf was meer dan overtuigd van zijn talent. We volgen’m op Instagram en het zelfbewustzijn is nogal tastbaar in alle beelden. Prima, zeker als je het razendsnel waarmaakt.

In zijn jeugd was hij al een supertalent, zo was hij in 2019 de mondiale nummer 1 bij de jeugd. Onder meer via de academie van Patrick Mouratoglou (sinds 2016) maakt hij de overstap naar de senioren. In 2021 won hij drie challengertitels en was zijn doorbraak een feit. De tocht naar de absolute top van de ATP ging net iets minder snel dan bij Alcaraz – maar dat is natuurlijk niet vreemd.

Vandaag viel Sinner geblesseerd uit, de jonge ster die vooralsnog tegenvalt in zijn opmars naar de mondiale top. Haakt Rune aan bij Alcaraz? Z’n dropshot is minder, en ook de rest van zijn spel iets minder spectaculair – maar ook hier: dat is natuurlijk niet vreemd. In de schaduw van het jonge genie is nog veel te genieten. Optie: gaan Rune en Alcaraz samen vechten om de titel in Parijs?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s