Een mooie tennisdag in Parijs

De mooiste dag in tennis. Er zijn in de geschiedenis van de Grand Slams natuurlijk vele mooie tennisdagen geweest, die aanspraak konden maken op deze titel. Zomaar een dag die ons te binnen schiet: de dag van de halve finales op de US Open in 2002: Lleyton Hewitt tegen Andre Agassi en Pete Sampras tegen Sjeng Schalken. Maar de dag van vandaag komt zeker ook in aanmerking voor die titel.

Het is de dag van de bovenste helft van het schema van Roland Garros, die topzwaar is ten opzichte van de onderste helft, na vooral de eliminatie van Stefanos Tsitsipas. Of we een serieuze wedstrijd krijgen in de finale op zondag, is nog maar de vraag. Maar eerst gaan we genieten van het moois dat ons vandaag te wachten staat.

Carlos Alcaraz tegen Alexander Zverev. Is er iemand die twijfelt aan de winst van de Spanjaard? Op het gravel van Madrid veegde hij de Duitser in een uur van de baan. Op een goede dag is alleen de service van Zverev beter dan die van Alcaraz. Op alle andere fronten is Carlos de beste van de twee: groundstrokes, volleys, dropshots, voetenwerk, uithoudingsvermogen. En ook zijn winnaarsmentaliteit is beter. De service van Zverev bepaalt of hij een setje wint. Maar Carlos wint de wedstrijd.

Novak Djokovic tegen Rafael Nadal is de hoofdmaaltijd van vanavond. Een rechtstreeks gevecht in de strijd om de titel GOAT. Gaat Djokovic ook naar 21 majors of houdt Nadal hem achter zich en vergroot hij het gaatje zelfs naar 22-20? Volgens vele tennisvolgers is Djokovic vandaag de favoriet. Hij is in vorm en heeft minder wedstrijduren in de benen dan Nadal. En op de achtergrond speelt toch nog steeds de oude voetblessure van Nadal, die ieder moment weer kan opspelen.

Maar wij denken dat Nadal geen last zal hebben van de vierenhalf uur tegen Felix AA. Het Court Philippe-Chatrier is het huis van de Spanjaard. En dat zal het dit jaar ook nog blijven. We voorspellen Nadal in vier sets.

Rond 16.00 uur vanmiddag barst het geweld los. We wensen iedereen een mooie tennisdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s