Een boksgevecht met een pijnlijk einde

Ze leken soms op twee zwaargewicht boksers die elkaar bestookten met betonharde slagen. Zveren en Nadal waren op weg leken naar een klassieke partij van meer dan 5 uur. De twee beukten erop los, niemand gaf toe. Al was er natuurlijk sprake van een forse choke bij de Duitser in die tiebreak van set 1. Hij ‘verspilde’ vier setpoints aangevuld met wat genialiteit van Rafa en de setwinst ging naar de Spanjaard.

Zverev gaf zelf al aan dat het tijd wordt dat ie een slam gaat winnen. Hij is 25 en er zijn maar weinig spelers die na die leeftijd voor het eerste een grote titel winnen. Maar ook gisteren kwam hij niet echt in de buurt van dat doel. En er is die aaneenschakeling van kleine en grotere incidenten die aan’m kleeft, met dit jaar onder meer de ‘aanslag’ op een umpire in Acapulco. Speelt het mee bij zijn sportieve prestaties?

Afijn, het werd gistermiddag geen klassieker, Zverev ging door zijn enkel in set 2 en daarna volgden trieste en tegelijkertijd ontroerende taferelen – zie de video hieronder. Gevolg van dit alles: Nadal wint morgen onbedreigd zijn 14e titel in Parijs – inderdaad net zoveel als het slamtotaal van Sampras. Medefinalist Ruud is namelijk op geen enkele manier een bedreiging, urenlang zal leftie Nadal met zijn forehand de backhand bestoken van de Noor. En dat alleen is voldoende voor de overwinning. De Spanjaard is dit jaar in één woord geweldig, ondanks al zijn fysieke problemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s