Koning Nadal de 14e

Rafael Nadal wint Roland Garros, voor de 14e keer. Een grootse prestatie, waar we helemaal niets aan af willen doen. Maar leuk is het niet op deze manier.

Casper Ruud kon er ook niks aan doen dat het niveauverschil zo groot was. Het leidde tot de meest voorspelbare en saaie finale van een major die we ons kunnen herinneren. Niet om aan te zien, eigenlijk.

De les die we hieruit kunnen trekken, is dat het zeer ongewenst is dat alle favorieten op een na in een van de twee helften van het schema zitten. Na het verlies van Stefanos Tsitsipas in de onderste helft was de finale van vandaag eigenlijk al onthoofd.

Het spannendste moment van de dag was de speech van Nadal na afloop. Velen waren bang dat de Spanjaard daarin zijn afscheid zou aankondigen. Dat leek ons onwaarschijnlijk. Met de focus op een grote finale bedenk je niet van tevoren dat je na afloop daarvan het einde van je carrière bekend gaat maken. Dat gebeurde dan ook niet. Integendeel: Nadal zei te zullen blijven vechten.

Mits dat niet leidt tot nog meer saaie finales in de toekomst, vinden we dat goed nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s