De doorbraak van Tim van Rijthoven

Het sprookje eindigt in een titel. Tim van Rijthoven wint het ATP-toernooi van Rosmalen. Een grootse prestatie.

Het is bijna niet voor te stellen, maar de finale tussen de nummers 2 en 205 van de wereld was saai en eenzijdig. In het voordeel van de nummer 205. Daniil Medvedev was niet de speler die we kennen van de hardcourt banen. Hij spartelde als een vis op het droge.

Maar dat doet aan de prestatie van Van Rijthoven niets af. Tim speelde grastennis zoals dat gespeeld moet worden. Met een sterke service, veel winnende forehands en met een (enkelhandige) backhand waarmee hij topspin en slice afwisselde. En ook met uitstekende volleys. Daarnaast won hij dit toernooi ook nog ‘ns van de nummer 14 en 9 van de wereld. Van nul overwinningen op de ATP-Tour springt hij direct naar toernooiwinst. Een prestatie die ongetwijfeld zelden is vertoond.

Uit het hoofd (en daardoor wellicht niet volledig) slaat Van Rijthoven zich in een kort rijtje Nederlandse winnaars van ATP-toernooien: Tom Okker, Richard Krajicek, Jacco Eltingh, Paul Haarhuis, Jan Siemerink, Raemon Sluiter, Martin Verkerk, Sjeng Schalken en Robin Haase.

Als hij zijn huidige planning handhaaft, gaat Van Rijthoven nu door naar Engeland. Daar speelt hij de komende week het Challenger toernooi van Ilkley. In de eerste ronde treft hij Ernesto Escobedo, de nummer 132 van de wereld. Zelf stijgt Van Rijthoven naar plek nummer 106.

Met de overwinning in Rosmalen mag hij hopen op een wildcard voor deelname aan Wimbledon. Maar hoe dan ook: met het spel dat hij deze week liet zien, is er alle reden om aan te nemen dat we nog veel mooie dingen kunnen gaan zien van Tim van Rijthoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s