Ik had nog nooit van mij gehoord

Ergens lazen we dat hij wel iets heeft van Stan Wawrinka, kunnen we ons iets bij voorstellen. Hoe dan ook, Tim van Rijthoven is de grootste verrassing van het tennisjaar. En natuurlijk schrijven de kranten volop over de 25-jarige held en zijn overwinning in Den Bosch. Een rondje!

Sander Collewijn haalt in NRC andere tennissprookjes aan: ‘Zo won de Kroaat Goran Ivanisevic als nummer 125 van de wereld, met een wildcard, in 2001 Wimbledon. Raemon Sluiter haalde in 2009 als nummer 866 de finale in Rosmalen. Iets wat Peter Wessels eerder als nummer 488 ook presteerde, vanuit de kwalificaties.’ Sander merkt ook nog op dat oud-prof Igor Sijsling is aangetreden als coach, zelf een aanvallende tennisser.

Door naar Het Parool. Maarten Teunisse heeft een mooie quote van Tim, over zijn Russische opponent: ‘Ik kreeg verrassend veel tijd van hem,’ legde Van Rijthoven achteraf uit. ‘Ik merk dat deze topspelers in een rally niet zo gek veel meer doen dan ik, misschien nog wel minder. Met de ruimte kan ik een plan opstellen, en dat is heel comfortabel.’

Guus Peters dan in de Volkskrant, die haalt Medvedev aan. ‘Ik houd er niet van om het te zeggen, maar hij was te goed voor mij vandaag’, zei de een jaar oudere Medvedev, die maandag Novak Djokovic aflost als beste tennisser (!) van dit moment. ‘Zijn spel was indrukwekkend, hij heeft mij vernietigd.’ Ten slotte nog even de rake kop in De Speld: Van Rijthoven verrast ook zichzelf: ‘Had nog nooit van mij gehoord’.

Afijn, tennishistorie is geschreven, nu maar hopen op een wildcard voor Wimbledon, al schijnt die kans niet zo groot te zijn. En vanavond zit de jonge ster bij Humberto – gaat dat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s