De voorspellingen: Andries Makkinga

We gaan weer voorspellen! Dat doen we dit keer met Ziggo-tennisverslaggever Andries Makkinga. Vanzelfsprekend komen we zelf ook nog met een voorspellingen en kijken we ook nog even of Tijmen Lensink (Telegraaf) en Franklin Stoker (NOS) dit weekend nog van zich laten horen – Tijmen loopt op het moment van publiceren, zaterdagmiddag, van persco naar persco in Londen.

En natuurlijk geven we extra aandacht aan het ongekend hoge Oranje-gehalte in Londen. Onze vragen zijn simpel: wie wint het toernooi en hoe ver komen de Nederlanders? Andries bestudeerde de loting en is ongekend optimistisch.

Andries: ‘Het is mijn ogen de mooiste van allemaal, Wimbledon. De historie, de tradities en het groene gras. Dit jaar zal anders zijn dan anders, maar dat neemt niet weg dat je als speler Wimbledon wil spelen en winnen. Met of zonder punten, je gaat met een overwinning voor altijd de geschiedenisboeken in. Ik gok dat dit jaar Berrettini geschiedenis schrijft. Ik gok ook dit jaar weer tegen Djokovic. Ik zie weinig andere spelers echt domineren op deze ondergrond. Wellicht een verassing hier en daar, maar niet constant voor 2 weken lang.

Djokovic verslaat Hubert Hurkacz in de halve finale. Berrettini wint van Botic van de Zandschulp. Ondanks dat ik Botic in de halve finale heb staan lijkt het erop dat Botic nog een beetje aan het worstelen is met het gras. En/of hij het nu wel of niet lekker vindt spelen. Slechte generale op Mallorca, goed toernooi in Queens daarvoor. Voelt als een 50/50. Echter, heb ik er wel vertrouwen in dat Botic ver gaat komen dit jaar. F. Lopez is een prima loting gezien het feit dat de Spanjaard nog geen enkele wedstrijd gewonnen heeft op de ATP Tour dit jaar. Tuurlijk, hij is/was een grasspecialist, maar ook op leeftijd voor een topsporter. Lekkere tegenstander dus om te wennen aan lage backhandslices en service volley. Daarna Emil Ruusuvuori en in de 3e ronde verrassend winnen van Marin Cilic. Dan door tegen Nadal en daarna nog winnen van Taylor Fritz voor een plek in de halve finale tegen Berrettini.

Tim van Rijthoven wint goed van Delbonis. Ervaren speler, maar nog nooit voorbij de eerste ronde gekomen dus die moet te doen zijn. Dan ook nog winnen van Reily Opelka, die ook maar één keer voorbij de eerste ronde kwam op Wimbledon. Dan verliest hij alleen helaas van Nikoloz Basilashvili die een middag alles uit zijn reet slaat, zoals hij dat soms zo goed kan. Beetje pech wellicht voor Griekspoor met de loting. Fabio Fognini kan best lastig zijn. Wint altijd wel 1 of 2 wedstrijden. Mocht dat lukken dan wacht daarna Struff. Die wint van Alcaraz.

Als Sinner-fan zou de verrassing van het toernooi zijn dat Jannik Sinner een keer een wedstrijd op gras weet te winnen. Helaas is dat nog nooit gelukt in zijn carrière en tegen Stan Wawrinka in de eerste ronde lijkt mij dat ook een moeilijke opgave. Mocht het wel lukken dan hoop ik dat hij het toernooi ook wint. Beetje à la Tim van Rijthoven.’

Dank Andries, we hopen met je mee waar het gaat om de Oranje-voorspellingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s