Wimbledon 2022: the stage awaits

Maandag 27 juni 2022. The Championships gaan beginnen!

Dit jaar markeert het 100-jarig bestaan van het Centre Court van Wimbledon. Traditioneel wordt het toernooi daar geopend door de titelverdediger bij de mannen. Door Novak Djokovic, vanmiddag om 14.30 uur.

De grootsheid van Wimbledon zit ‘m in de historie en de tradities van het toernooi. Hoewel tradities een enkele keer worden losgelaten, om toch mee te gaan met de tijd. Zo zullen de vrouwen op de scoreborden niet meer worden aangeduid als Miss. of Mrs. En dit jaar zullen er wedstrijden worden gepland op de middelste zondag.

En ook zal het Centre Court vanmiddag niet onbespeeld zijn als Djokovic aan zijn wedstrijd begint. Want voor het eerst hebben spelers voorafgaand aan het toernooi op de hoofdbaan mogen trainen. We zijn benieuwd of de sporen daarvan te zien zullen zijn.

Maar wat blijft is de magie en de klasse van het toernooi. Die klasse komt ook terug in de filmpjes die Wimbledon maakt, waaronder bijgaand filmpje. Het leek ons een mooi startfilmpje om te delen op de dag van het begin van het toernooi. Klik op de link hieronder.

“A rectangle of grass. Unadorned but revered and adored”.

The stage awaits.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s