Nederlanders in de derde ronde

We leven in historische tijden als het gaat om het oranje tennis. Vandaag voegde Botic zich bij Tim in de ronde 3. En met die twee voornamen weet de lezer al om wie het gaat. Een paar weken geleden was Tim nog een speler in de marge, zoals we vandaag al aangaven. Nu zijn 3 letters voldoende. Allebei wonnen ze in 4 sets, allebei volkomen verdiend. Wat een luxe.

En in welke sporen treden zij? Welke Nederlanders haalden nog meer de derde ronde op Wimbledon. Op Twitter (volg ons daar ook!) daagden we onze volgers uit om allen namen te noemen. We kwamen tot (aangevuld met wat Wiki-kennis): Tom Okker (in 1968), Rolf Thung, Michiel Schapers, Richard Krajicek, Mark Koevermans, Sjeng Schalken, Paul Haarhuis, Jan Siemerink, Raemon Sluiter, John van Lottum, Jacco Eltingh, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, Robin Haase, Tim van Rijthoven en Botic van Zandschulp (2022). Missen we nog iemand? Leuk detail is natuurlijk dat Sijsling nu de coach is van Tim. Volgende ronde: Van Rijthoven-Basilashvili en Van de Zandschulp-Gasquet. In beide partijen liggen kansen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s