Djoko, Nadal en de verrassende Kyrgios

En weer staan Nadal en Djokovic in de halve finales van een slam. Verrassend? Natuurlijk niet, de twee domineren halverwege de dertig nog altijd het mondiale tennis. De tegenstanders komende vrijdag, die zijn wél verrassend: de mid-twintigers Kyrgios en Norrie. De tennisjeugd (Alcaraz, Sinner, Fritz) klopte aan de deur, maar trapte de deur niet echt in.

Zeker, Fritz heeft dit jaar enorme stappen gemaakt en heeft met zijn vlakke backhand ook echt een fijne slag op grasbanen. Maar de niet topfitte Nadal ontsnapte toch weer in de kwartfinale die eindigde met een match tiebreak. Ook toen zag je in een paar slagenwisselingen het verschil tussen subtop en wereldtop – Fritz speelde om niet te verliezen, Nadal doet dat nooit.

Nadal treedt vrijdag aan tegen het fenomeen Kyrgios. Waar aan het begin van zijn loopbaan iedereen blij was met de Aussie is dat nu wel anders. Hij verdeelt de tenniswereld en maakt heftige discussies los. McEnroe beschouwt hem als de meest talentvolle speler van de laatste tien jaar die er veel te weinig uit heeft gehaald. En een speler waarvoor mensen naar het stadion komen. Tennislegende Pat Cash staat daar recht tegenover getuige deze quote: ‘Hij heeft het tennis naar het laagste niveau gebracht dat ik ooit heb gezien wat betreft sportiviteit, valsspelen, manipulatie, schelden en agressief gedrag naar umpires en lijnrechters.’

Nu staat Kyrgios voor het eerst in de halve finale van een slam, tegenover Nadal. Ooit won hij op opzienbarende wijze van de Spanjaard, in 2014! De ongeplaatste Kyrgios (nummer 144, 19 jaar oud) won toen in 4 sets. Heeft hij dat spel nog in huis? Het komt in de buurt, maar of dat genoeg is voor de man die dit jaar jaagt op zijn derde slamoverwinning? Waarschijnlijk niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s