De zevende van Djokovic

Novak Djokovic wint Wimbledon. Voor de vierde keer op rij en voor de zevende keer in totaal. Daarnaast is het zijn 21e majoroverwinning. Indrukwekkend.

Nick Kyrgios speelde prima, waarvoor hij lof verdient. Eerdere tegenstanders van Djokovic hadden geen kans meer vanaf het moment dat Djokovic zijn ritme had gevonden. Dat gold niet voor Kyrgios. Sterker nog: de Australiër had tot ver in de vierde set kansen. Die hij niet pakte.

De wedstrijd kende een paar cruciale momenten. Aan het einde van de tweede set kon Kyrgios Djokovic niet terug breken bij een 0-40 voorsprong. Ook in de derde set had hij op die stand drie breakpoints. Die set verspeelde hij vervolgens door op eigen service een 40-0 voorsprong uit handen te geven. En in de tiebreak van de vierde set won Kyrgios pas een punt op zijn service toen Djokovic al met 6-1 voorstond. Dat waren de momenten waardoor Kyrgios de wedstrijd verloor.

Voor Djokovic waren dat juist de momenten waarop hij de wedstrijd won. Het is de grote kwaliteit van de Serviër. Wanneer het er het meest toe doet, speelt hij zijn beste tennis, vastberaden en onoverwinnelijk.

We nemen afscheid van een bijzondere editie van Wimbledon. Een toernooi zonder Russen en zonder ranglijstpunten, met twee Nederlanders bij de laatste 16 en met Novak Djokovic als de verdiende winnaar. En met dank aan onze volgers voor jullie bijdragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s