Kwartfinales om naar uit te kijken

Bij de laatste acht op de US Open missen we de nummer 1 van de wereld. Ook staat in de kwartfinale geen voormalige nummer 1, noch een voormalige Grand Slam winnaar. En slechts drie van de vijf kwartfinalisten zijn top-10 spelers. Toch zijn de partijen bij de laatste acht wedstrijden om naar uit te kijken.

Natuurlijk speelt de strijd om de nummer 1 positie op de achtergrond een rol. Maar ook los daarvan lijken de kwartfinales heerlijke en onvoorspelbare partijen te worden. Allemaal, zonder uitzondering! Dat maken we wel ‘ns anders mee tijdens majors. De apotheose van de US Open 2022 belooft een mooie en spannende te worden.

We trappen vanavond om 18.00 uur af met Matteo Berrettini tegen Casper Ruud. De verwoestende service en forehand van de Italiaan tegen het allround spel van de Noor. De grasspeler tegen de gravelspecialist. Maar op hardcourt kunnen ze beiden ook goed uit de voeten. We gunnen Berrettini een goed resultaat, na zijn blessureleed en zijn coronabesmetting op Wimbledon, waar hem door de boycot van de ATP ook nog ‘ns 1.200 punten door de neus werd geboord. Maar de rustige gentleman Ruud, het Noorse equivalent van Stefan Edberg, gunnen we dat evenzeer. Dat de beste moge winnen.

De nachtwedstrijd gaat tussen de herboren Nick Kyrgios en Karen Khachanov. Van Khachanov hebben we nog niets gezien. Kyrgios is op papier de favoriet, kijkend naar de recente prestaties van beide spelers. Maar ook dit kan een spannende wedstrijd worden.

Morgen zien we de strijd der jeugdigen, tussen de 19-jarige Alcaraz en de 21-jarige Sinner. In hun drie onderlinge wedstrijden leidt Sinner met 2 tegen 1. Dat waren partijen op gravel, gras en hardcourt. Op hardcourt won Alcaraz. We verwachten dat hij dat morgen weer doet. De grotere kracht in zijn slagen, in combinatie met zijn atletisch vermogen geven de doorslag.

Tot slot is er nog de wedstrijd tussen twee 24-jarigen: Andrey Rublev en Frances Tiafoe. De serieuze Rus en de flamboyante Amerikaan. Beiden hebben eerder een kwartfinale van een Grand Slam behaald (Rublev zelfs al vier keer), maar nog nooit een halve finale. Op grond van het niveau dat Tiafoe haalde in zijn wedstrijd tegen Rafael Nadal, zouden we hem als favoriet aanwijzen. Maar de ervaring leert dat relatief onervaren spelers zelden twee keer achter elkaar zo hoog pieken. Als we moeten kiezen, tippen we Rublev als winnaar.

Dankzij Twitter weten we dat de acht spelers in de kwartfinale met gemiddeld 24,2 jaar de jongsten zijn in een major sinds de kwartfinalisten op de Australian Open van 2009. De verjonging neemt toe. De onvoorspelbaarheid van de winnaars eveneens. Het worden nog vier mooie tennisdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s