Het einde van een tijdperk

Hij stopt. Na Serena stopt die andere legende, Roger Federer. Ergens aan het einde van de vorige eeuw begon zijn loopbaan. Het eindigt in Londen, de stad waar hij zijn grootste successen vierde. Vanzelfsprekend blikken we tijdens de Laver Cup nog wel iets meer terug, vandaag beperken we ons tot 6 rake quotes over de Zwitser die we vonden op de sociale media en elders. De aandacht voor zijn afscheidsaankondiging is, niet verrassend, gigantisch. En terecht, een van de grootste sporters ooit stopt!

1. Christopher Clarey, tennisjournalist

The temperamental Swiss prodigy who matured into one of the world’s most polished and popular great athletes.

2. Vansh, twitteraar

Worth stating the most incredible statistic that Roger Federer played 1526 professional on the ATP tour and never retired in the middle of the match at any point in time.

3. Rafael Nadal

Dear friend, my friend and rival. I wish this day would never have come. It’s a sad day for me personally and for sports around the world. It’s been a pleasure but also an honor and privilege to share all these years with you, living so many amazing moments on and off the court.

4. Tijmen Lensink, sportjournalist De Telegraaf

Zijn forehand, zijn verbluffende backhand winners uit de pols, zijn accurate serveerwerk, zijn zeges, zijn onnodige nederlagen. Ik zal ze missen. Roger Federer: sportheld.

5. Steven Verseput, sportjournalist NRC

Met de lichtvoetigheid van een danser zweefde hij over de banen, geruisloos, zelden zwetend. Hij sloeg ballen die het voorstellingsvermogen te boven ging. Meester van tijd en ruimte, met buitengewone handoog coördinatie. Tennis, een complex samenspel tussen timing, techniek en geest, leek bij hem vanzelf te gaan.

6. Jason Gay, sportschrijver

You won’t tell your grandkids about Roger Federer’s tennis trophies. You’ll them how it felt to watch Roger Federer play. No one played the game more beautifully.

En welk fragment past daarbij? Ondoenlijk om een slagenwisseling te selecteren. Maar we doen het toch, Federer in Melbourne tegen Nadal in 2017. De rally die symboliseerde dat hij nog altijd slams kon winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s