Een mooi Nederlands succes

Een mooi succes: in het Davis Cuptoernooi wint Nederland alle wedstrijden en eindigt als eerst in de groep. En vooral Botic van de Zandschulp vond in Glasgow zijn topvorm terug.

De Davis Cup overviel ons een beetje. We hadden het toernooi niet in onze agenda staan. Laat staan dat we er naar uitkeken. Maar het Nederlands team bezorgde ons onverwachts een mooie tennisweek. Met overwinningen op Kazachstan, Groot Brittannië en de VS. En met als resultaat een kwartfinaleplek in november.

Botic van de Zandschulp was zijn vorm en zelfvertrouwen een beetje kwijt voorafgaand en tijdens de US Open. Maar deze week speelde hij fantastisch, met overwinningen op Alexander Bublik, Cameron Norrie en Taylor Fritz. En ook Tallon Griekspoor presteerde uitstekend, met winst op Mikhail Kukushkin, Daniel Evans en Tommy Paul. Het levert geen punten op voor de wereldranglijst, maar de mannen tankten wel zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen.

Door dit succes kunnen we uitkijken naar de Davis Cup finales in de week van 23 november. Dat wordt een leuk toetje van het seizoen. Het Nederlandse team speelt daar tegen de verliezer van de ontmoeting van vandaag tussen Australië en Duitsland. Dat wordt hoe dan ook een mooi affiche.

Het schema van Tallon Griekspoor kennen we niet. Van Botic weten we dat hij na een weekje rust meedoet aan het 250-toernooi van Sofia. Hij is bevrijd van zijn kwartfinaleplek van vorig jaar bij de US Open en hij heeft zijn vorm hervonden. Het kan nog een mooi najaar worden voor het Nederlandse tennis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s